wtorek, 5 marca 2013

Sola w ziołach

Wraz z wiosną przszła również ochota na lekkie danie z rybą w roli głównej. 
Składniki
  •  5 filetów soli (może być dowolna ryba)
  •  cebula dymka
  •  natka pietruszki
  •  oliwa z oliwek
  • masło
  • sól i pieprz
  • plastry cytryna do przybrania
Przygotowujemy pięć arkuszy papiery do pieczenia. Na środku każdego z nich rozlewamy kapkę oliwy z oliwek oraz około łyżeczki posiekanej natki pietruszki i cebuli dymki. Następnie kładziemy filet rybny przyprawiony solą i pieprzem i jeszcze raz posypujemy całość mieszanką ziół. Na samej górze umieszczamy odrobinę masła. Arkusz papieru zawijamy a boki zakładamy pod spód (jak na zdjęciu). Gotowe paczuszki z rybą wkładamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200oC.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz