Wraz z wiosną przszła również ochota na lekkie danie z rybą w roli głównej.
Składniki
- 5 filetów soli (może być dowolna ryba)
- cebula dymka
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek
- masło
- sól i pieprz
- plastry cytryna do przybrania
Przygotowujemy pięć arkuszy papiery do pieczenia. Na środku każdego z nich rozlewamy kapkę oliwy z oliwek oraz około łyżeczki posiekanej natki pietruszki i cebuli dymki. Następnie kładziemy filet rybny przyprawiony solą i pieprzem i jeszcze raz posypujemy całość mieszanką ziół. Na samej górze umieszczamy odrobinę masła. Arkusz papieru zawijamy a boki zakładamy pod spód (jak na zdjęciu). Gotowe paczuszki z rybą wkładamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200
oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz