środa, 19 lutego 2014

pasta con carote e zucchine

Kolejna odsłona , pasty jako że wielkimi krokami zbliża się nasz wyjazd do Włoch ( za miesiąc :) muszę nasz odrobinę wprowadzić w ten klimat i kulinaria.Makarony uwielbiamy przyrządzane na wszelakie sposoby. Dzisiejsza propozycja jest troszeczkę inna i bardziej lekka, gdzieś już widziałam takie połączenie i postanowiłam je wykorzystać. Marchewka, cukinia i suszone pomidory, niezłe zamieszanie i tłok na talerzu :) Ale pychotka!

Na porcje dla dwóch osób potrzebujemy :
-makaron tagietelle
-marchewka
-cukinia
-2 zęby czosnku
-oliwa
-parmezan
-pieprz i sól


W garnku do osolonej wody wrzucamy Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę pod smażymy czosnek, dodajemy cukinię i marchewkę. Można pokroić je w długie paski  podobny efekt uzyskamy używając obieraczkę do warzyw. Zostały nam już tylko suszone pomidory, które także kroimy w cienkie paseczki. Smażymy  jakieś 3 minuty :) dodajemy nasz makaron, świeżo zmielony pieprz i sól. Gotowe. Smaczności i miłości !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz