poniedziałek, 27 stycznia 2014

Lasagne con spinaci, noci e pomodori secchi

Potrzebujemy:
- makaron do Lasagni
-suszone pomidory
-szpinak mrożony lub świeży
-2 ząbki czosnku
-orzechy włoskie, garść
-sól pieprz
-mleko
-gałka muszkatołowa
-mozzarella


Zaczynamy !
Na oliwie podsmażamy czosnek ze szpinakiem, dodajemy pieprzu i soli. W oddzielnym rondelku przygotujemy sos beszamelowy, do dwóch łyżek masła dodajemy łyżkę mąki, ciągle mieszamy to bardzo ważne. Zalewamy mlekiem dodajemy pieprz i sól i przyprawiamy gałką muszkatołową. mieszamy aż nasz sos zgęstnieje. Kroimy suszone pomidory, mozzarellę i orzechy. Przechodzimy do najbardziej relaksacyjnej części. Każdy z płatów makaronu dogłębnie zanurzamy  w sosie beszamelowym, układamy w formie i nakładamy warstwę szpinaku, pomidorów i orzechów, i tak przemiennie. Na końcu zalewamy całość pozostałym sosem beszamelowym, na samą górę wykładamy mozzarellę, która delikatnie przyrumieni się od góry, ale taka jest najlepsza! Wkładamy do piekarnika na 30 minut na 170 stopni.
Smaczności!!






2 komentarze:

  1. Jak już mam wszystko do hamburgerów Twoich i jak już je zaczęłam robić, to Ty tu taki wpis wrzucasz... nie można było wcześniej ?! :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosze być na bieżąco z tym pichceniem! :)

    OdpowiedzUsuń