Potrzebujemy
-wołowinę
-cebulę
-pieprz, sól
-czosnek
-bułki
-majonez- ja użyłam JogoMajo
-musztarda
-ogórek konserwowy
-sałata lodowa
Ilość składników do przyrządzenia dania wydaje się dość liczna, jednak połowę z nich używamy na co dzień , więc powinny znajdować się w naszej lodówce.Zaczynamy!
Do zmielonego mięsa dodajemy drobno skrojoną cebulę , pieprz i sól , formujemy placuszki o podobnych rozmiarach , zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na pól godziny.
W między czasie przygotujemy sos , na 5 dużych łyżek JogoMajo dodajemy dwie małe łyżeczki musztardy. Drobno kroimy czosnek ,cebulę i ogórek , dodajemy pieprz i sól i wszystko mieszamy.
Nasze lekko zmrożone mięso wykładamy na rozgrzaną patelnię i przypiekamy z dwóch stron aż mięso nabierze koloru. I tak przygotowane pół produkty łączymy w całość, na spodzie bułki dajemy odrobinę sosu , nakładamy nasze mięso , sałatę lodową trochę cebuli , ogórek ,sos i górną część bułki.
Gotowe! Danie z pewnością nie należy do trudnych także , każdy może spróbować:)
Powodzenia i smaczności!
ejjj pychotka była
OdpowiedzUsuń