Potrzebujemy :
-rozmaryn
-pieprz, sól
-cynamon, papryka słodka , curry
-suszone pomidory
-kasza jaglana
-kostka warzywna
-dynia :)
-bułka tarta (ale niekoniecznie)
Gotujemy :)
Zaczynamy od ugotowania naszej kaszy jaglanej. Zawsze dajemy dwukrotną ilość wody
proporcjonalnie do objętości kaszy. Jeżeli zamierzamy zrobić danie na słono bądź ostro dodajemy kostkę warzywną, co uwydatni smak. Na oddzielnej patelni podsmażamy dynię,
ze świeżym rozmarynem. do tego stopnia aby była miękka. Na desce kroimy suszone pomidor. Do dużej miski dajemy nasza ugotowana kaszę, suszone pomidory i przyprawy. Zawsze dodaje po trochu przypraw, na bieżąco kosztując. Dynie miażdżymy i dodajemy do reszty składników.
Wszystko ze sobą łączymy formując kotleciki. Dalsza część jest tak naprawdę dowolna, można grillować na patelni grillowej, podsmażyć albo potraktować piekarnikiem :)
Wedle gustu.
Powodzenia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz